[O1] Dwa problemy - włącznik świateł awaryjnych wariuje
Chodzi o to, że wydaje z siebie tykanie co jakiś czas podczas jazdy gdy jest wyłączony. Kierunki nie migają, a on sobie tyka. Dodam, że kierunkowskazy działają bez problemu. O co chodzi ? :x
Druga sprawa jest taka, że delikatnie zaświeca się kontrolka od tylnego światła przeciwmgielnego. Dzieje się tak w trzech przypadkach:
1. jak naciskam hamulec, czy
2. jak włączam kierunek w lewo (kontrolka miga razem z kierunkiem)
3. Jak włączam bieg wsteczny.
Pierwsza sprawa - do wymiany na 99% przełącznik zespolony kierunkowskazów
Druga sprawa - do sprawdzenia włącznik świateł - łatwo go wyjąć, więc możesz podmienić i zobaczyć
Poza tym, o wszystkim już było na forum
Usterka usunięta, przynajmniej na tą chwilę. Obyło sę bez wymiany czegokolwiek. Wystarczyło przeczyścić wszystkie kostki i zabezpieczyć smarem do poł. elektrycznych. Dzięki za pomoc
Usterka usunięta, przynajmniej na tą chwilę. Obyło sę bez wymiany czegokolwiek. Wystarczyło przeczyścić wszystkie kostki i zabezpieczyć smarem do poł. elektrycznych.
Możesz napisać co dokładnie przeczyściłeś i nasmarowałeś? Chodzi mi o ten brzęczek awaryjnych. Właśnie zaczął coś nieregularnie włączać się (pykać), myślałem, że coś ze światłami ale wszystko w porządku, tylko ten dźwięk pod czas jazdy wkurza.
Zamieszczone przez Bartus
Usterka usunięta, przynajmniej na tą chwilę. Obyło sę bez wymiany czegokolwiek. Wystarczyło przeczyścić wszystkie kostki i zabezpieczyć smarem do poł. elektrycznych.
Możesz napisać co dokładnie przeczyściłeś i nasmarowałeś? Chodzi mi o ten brzęczek awaryjnych. Właśnie zaczął coś nieregularnie włączać się (pykać), myślałem, że coś ze światłami ale wszystko w porządku, tylko ten dźwięk pod czas jazdy wkurza.
Zamieszczone przez Bartus
Ile to może kosztować?
Spsikałm WD40 wszystkie kostki od tylnych świateł.
Co do wariującego włącznika od awaryjnych, po podłączeniu pod kompa, okazało się, że jest on do wymiany.
Komentarz